Hizmetler

                                         Sıkça Sorulan Sorular


Kompozit Malzeme Nedir?

Kompozit malzemeler; belirli bir amaca yönelik olarak en az iki farklı malzemenin bir araya getirilmesiyle meydana gelen malzeme gurubudur. Üç boyutlu nitelikteki bu bir araya getirmede amaç, bileşenlerin hiç birinde tek başına mevcut olmayan bir özelliğin elde edilmesidir. Diğer bir deyişle, amaçlanan doğrultuda bileşenlerin daha üstün özelliklere sahip bir malzeme üretilmesi hedeflenmektedir.

 

Kompozit Malzeme Nerelerde Kullanilir ?

Elektrik sektörünün çoğu malzemesi için kompozit kullanılmaktadır. Elektriğin temel malzemelerinden olan kabloların dayanıklılığının arttırılması ve uygulanması için kompozitlere başvurulur. Özellikle güvenlik için kompozitler tercih edilir. Çünkü kompozitlerin sağladığı ısıya yüksek dayanıklılık sayesinde herhangi bir yangın durumunda, ısıya dayanıklı oluşundan dolayı kablolar daha az etkilenir. Ayrıca elektrik sektöründe kabloların tavandan geçirilmesi için kompozit tava denilen malzemeler tercih edilir. Yine bunlar neme, ısıya ve aşınmaya dayanıklıdır.

Gün geçtikçe gelişen kompozit sanayisi, savunma sanayisinde de kullanılan malzemelerden birisi olmuştur. Kompozit malzemeler, bir araya gelen çeşitli malzemelerin daha hafif olmasından dolayı kullanım kolaylığı sağladığı için bu alanda da kendisine yer bulmuştur. Bu durumdan faydalanılarak savunma sanayisinde önemli bir yer tutan zırhlarda kullanılarak yeni kompozit zırhlar üretilmeye başlandı. Bunların haricinde hafif silah üretiminde kullanılmaya başlanmıştır ve roket üretimi içinde gerekli olan çoğu malzeme kompozitlerden seçilmektedir.

Kompozitler otomotiv sektöründe de kendisine yer bulmuştur. Otomotivde tercih edilme amacı, aracı oluşturan iskeleti hafifletmek ve aracın darbeye olan dayanıklılığını artırmaktır. Akışkan dinamiği de göz önünde bulundurularak aracın hızlanma süresi, yakıt verimi yine kompozit malzemenin kullanımına göre değişebilmektedir. Ayrıca araçlarda bulunan diğer kompozit malzemeler; cam sileceği, pedallar, dikiz aynası, kaporta gibi bölümlerdir. Markalara göre kullanımı değişmektedir.

 

Bordür nedir?

Banyo, tuvalet, mutfak vb. ıslak zeminlerde duvar döşemeleri arasına konan motifli bir tür kaplama ve dekoratif tamamlayici urundur.

 

Dekor nedir?

Fonu tamamlayan, genellikle farklı kesilerek birleştirilen ya da üzerine altın, platin gibi ek bir desen uygulanarak zenginleştirilen dekoratif parçadır.

 

Modülerlik nedir?

Farklı ebatların birlikte kullanılması ve aynı derzi takip edebilmesini sağlayan bir özelliktir.

Porselen Karo nedir?

Bünyenin gözeneklilik oranını bildiren su emme oranı %0,5’ten düşüktür. Sırlı ya da sırsız üretilebilir. 1150-1200 °C arasında fırınlanır. Duvar ve yer karosuna göre daha dayanıklıdır. Kalınlığı 7,5 mm’nin üzerindeki porselen karoların kırılma dayanımı 1300 N’nin üzerindedir. Endüstriyel ortamlar gibi hem aşınmazlık ve asit-alkali dayanımı hem de yüksek yük dayanımı gerektiren zeminler için idealdir. Apartman girişi, koridor ve merdivenler gibi iç mekanlar ve teras, balkon ve havuz çevresi gibi dış mekanlar için en uygun döşeme malzemesidir. Dona karşı çok dayanıklıdır.

 

Porselen nedir ya da porselen ve granit arasındaki fark nedir?

Granit doğal taş olup porselen pişirilerek yapılan bir malzemedir. Porselen seramik dayanım olarak granite en yakın malzemedir.

 

Mozaik ne demek?

7x7 cm ve bundan daha ufak ebatlı olan karo seramiklere mozaik denir. Mozaikler kolay döşenmeleri için 30x30 cm ebadındaki file üzerine yapıştırılarak kutulanırlar.

 

Mozaik seramikleriniz tek tek mi geliyor?

Mozaik seramiklerimiz 30x30 boyutlarında fileli olarak üretilmektedir. Fileleme çeşiti kağıt (4), naylon (8) ve dot mounting (7) olarak değişmektedir.

 

Su jeti ( waterjet) kesim teknolojisi nedir?

Su jeti kesim teknolojisi, yüksek basınçlı suyun metal, cam, plastik ve diğer malzemeleri kesmek için kullanıldığı modern bir yöntemdir. Bu yöntem, özellikle karmaşık şekillerin ve hassas kesimlerin gerektiği durumlarda, geleneksel kesim tekniklerine kıyasla birçok avantaja sahiptir.

 Çok Yönlülük: Su jeti kesim, her türlü malzemeyi kesme yeteneğine sahip olup, metal, cam, taş, seramik ve kompozit malzemeler dahil geniş bir yelpazede kullanılabilir.

 Hassas Kesim: Yüksek kesim doğruluğu, su jeti kesim yöntemini hassasiyet gerektiren projeler için ideal kılar.

Termal Olmayan İşlem: Su jeti kesimi, malzemeyi ısıtmadığı için malzemenin termal bozulmasını önler ve malzeme özelliklerini korur.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.